Onderzoek, product- en dienstontwikkeling

In het ZIE Experience Center wordt toegepast onderzoek verricht en worden producten en diensten ontwikkeld in co-creatie met verschillende doelgroepen, bedrijven, organisaties, (zorg)instellingen en kennisinstituten.

Smart Mirror

De Smart Mirror beoogt structuur te bieden in handelen, middels filmpjes en/of tekst. De Smart Mirror bevat verschillende modules, die gedurende de dag structuur kunnen bieden. Een van die modules betreft filmpjes die een voorbeeld geven van de te nemen stappen bij een dagelijkse handeling, zoals tandenpoetsen. Een dergelijke handeling kan lastig zijn voor mensen met apraxie, als gevolg van niet-aangeboren hersenletsel. De verschillende modules kunnen aan- of uitgezet worden, afhankelijk van de wensen en behoeften van de betreffende gebruiker.

Smart Pillow

Goed slapen kan een uitdaging zijn voor mensen met cognitieve klachten. Het kan leiden tot een verstoorde nachtrust; ook voor die van mantelzorgers. We hebben onderzoek verricht naar o.a. slapen, slaaprituelen en slaapproblemen bij mensen met cognitieve klachten. Op dit moment zijn we bezig met de ontwikkeling van een ‘slim’ kussen, dat als doel heeft de slaap bij mensen met cognitieve klachten te bevorderen.

Zorgoplossing IQWL (Op menswaardige gelijkwaardige manier leven)

IQWL staat voor: Intensieve Kwalitatieve dienstverlening, die onze Welzijnsondersteuners leveren om te streven naar Levensgeluk voor uw cliënten.

Zorgoplossing IQWL is ontstaan vanuit Stichting ZIE.nu. Met deze dienstverlening ondersteunen wij zorg en welzijn en wij bieden een antwoord op de twee pandemieën in de zorg (te weinig bewegen en eenzaamheid). Dat zorgt voor een vermindering van zorgvragen. Middels de inzet van welzijnsondersteuners op niet-zorg gerelateerde taken, wordt de professionele zorg ontlast.
De dienst wordt in samenwerking met uw zorgorganisatie op maat gemaakt, zodat u goede, betaalbare zorg kunt blijven verlenen en zodat er ruimte is voor aandacht voor uw cliënten. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Virtual Reality voor mantelzorgers

Virtual Reality wordt ook ingezet bij mantelzorgers en familie. Het doel daarvan kan zijn om familie en/of het netwerk meer inzicht te geven in het ziektebeeld van een naaste. De Virtual Reality laat de persoon door de ogen van hun naaste ervaren. Men 'voelt' als het ware hoe het is om een medische aandoening te hebben. Daarnaast kan men zo ervaren hoe het voelt, om op een bepaalde manier benaderd te worden.

Het doel is om hiermee meer bewustwording en begrip te creëren voor bepaald gedrag, doordat men zelf kan ervaren wat hun naaste meemaakt.

VR filmpjes kunnen op maat gemaakt worden, om de situatie zo realistisch mogelijk na te kunnen bootsen.

Virtual Reality voor zorgprofessionals

Virtual Reality wordt o.a. ontwikkeld en ingezet bij het trainen van medewerkers in de zorg, zoals: vrijwilligers, verzorgend/verplegend personeel, diëtisten, ergotherapeuten en andere zorgprofessionals. Middels een VR-simulatie worden voorbeelden van interactie tussen zorgprofessionals en bewoners/cliënten getoond. Door verschillende situaties (opnieuw) te kunnen ervaren, kan men hierin getraind worden. Dit geeft een compleet andere kijk op (medische) aandoeningen en klachten van bewoners/cliënten.

VR filmpjes kunnen op maat gemaakt worden. Dit maakt het mogelijk om verschillende situaties in beeld te brengen, specifiek gericht op een (medische) aandoening of een actuele casus binnen de organisatie.