Workshops

Wij bieden workshops en presentaties over verschillende onderwerpen en voor verschillende doelgroepen. Daarbij vinden wij het belangrijk dat men de kennis direct kan toepassen in de praktijk.

 

Workshops worden op maat aangeboden. Dat wil zeggen, vanuit een vraag of behoefte. We maken hiervoor gebruik van verschillende methodes die het onderwerp tastbaar maken, zodat ons aanbod aansluit bij de specifieke behoeften binnen uw organisatie en/of team.

 

Voorbeelden van onderwerpen voor workshops

  • Zorgtechnologie in intra-/extramurale zorg en welzijn;
  • Maatschappelijke vraagstukken;
  • Veroudering en verouderingsprocessen;
  • Veel voorkomende medische aandoeningen bij veroudering;
  • Technologie en domotica in de eigen woon- en leefomgeving;
  • Welzijn en dementie: welzijn van mensen met dementie;
  • Zo lang mogelijk comfortabel, veilig en zorgeloos blijven wonen en de financiële mogelijkheden hierin;
  • Virtual Reality op maat;
  • Virtual Reality: ervaren wat dementie is, door de ogen van de persoon met dementie.

Virtual reality als ondersteuning van workshops

Virtual Reality (VR) geeft de workshop meer diepgang. Virtual Reality is ook los van workshops of presentaties in te zetten. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Virtual Reality ervaring

Virtual Reality bestaat uit een 360 graden simulatiefilm die wordt bekeken met een VR-bril. De film laat je in de huid kruipen van bijvoorbeeld iemand met dementie. Hierdoor is het mogelijk te ervaren waar mensen met dementie in dagelijkse situaties tegenaan zouden kunnen lopen en hoe de omgeving daarop reageert. Het doel van de inzet van Virtual Reality is het vergroten van begrip voor (medische) aandoeningen/lichamelijke klachten.

 

Workshop 'Innovaties voor arbeidsparticipatie van mensen met NAH'

Stichting ZIE.nu partners Yellow Factory en SMITH Advies & Consultancy zijn een samenwerking aangegaan met als doel om maatschappelijke participatie van mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) te bevorderen. Vanaf 20 januari a.s. worden er workshops 'Innovaties voor arbeidsparticipatie van mensen met NAH' aangeboden, in samenwerking met ervaringsdeskundigen.
Deelname is mogelijk in zowel Amersfoort, als in Eindhoven. De workshops maken onderdeel uit van het project 'Innovaties voor arbeidsparticipatie van mensen met NAH', dat ondersteund wordt door de Hersenstichting. Doel van dit project is het bevorderen van maatschappelijke participatie en re-integratie in werk van mensen met NAH met hulp van (technologische) innovaties, door kennisverspreiding via een demonstratieplatform en middels workshops aan professionals.

Voor wie?

Professionals die een rol hebben in de begeleiding van mensen met NAH gericht op behoud of verbetering van arbeid en arbeidsvermogen (zoals verzuimconsulenten, casemanagers, Praktijkondersteuners Bedrijfsartsen).

Inschrijven?

Neem contact op met Stichting ZIE.nu, via onderstaande button of stuur een e-mail naar: info@zie-nu.nl
Een workshop op maat behoort ook tot de mogelijkheden (datum in overleg).